Kedves Versmondó, Verséneklő Barátunk!

2020. októberében sajtótájékoztatón hirdettük meg a Kárpát-medencei Gyurkovics Tibor vers-, prózamondó és verséneklő versenyt Budapesten!
A verseny fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap, A verseny védnöke: Törley R. Mária szobrászművész.
A versenyt ifjúsági (15-től 24 éves korig) és felnőtt (25-éves kortól), vers – és prózamondás, valamint énekelt vers (maximum 5 fős zenekarok, vagy szólisták részére) kategóriában hirdetjük meg!

A versenyt az elmúlt két évben a pandémia miatt halasztanunk kellett.
Az idei évben újra megpróbálkozunk a rendezéssel, lehetőséget teremtve a hazai és határon túli amatőr előadóknak a megmutatkozásra!

Kedves Versondók, Verséneklők!

Bár a nevezések folyamatosan érkeznek a versenyre, de nem volt annyi nevezés, hogy az idei évben meg tudjuk rendezni a versenyt! A Nemzeti Kulturális Alap így lehetőséget biztosított, hogy a válogató versenyeket 2023. március végéig, a döntőt pedig maximum 2023. május végéig bonyolítsuk le! Így folyamatosan várjuk a jelentkezéseket, viszont a válogatók időpontjai az alábbi módon változnak:

2022. november 26. – Bácsfeketehegy (Vajdaság) a Dudás Kálmán Versmondó találkozóval közösen. Erre a versenyre itt lehet jelentkezni:

http://www.vmmi.org/hu/felhivasok/22/xxvi-dudas-kalman-nemzeti-vers-es-prozamondo-talalkozo?fbclid=IwAR1YZ6uaPZjvfOFMJKgGSTX3i_5cmwvCKefjd169meWSq9dYwelQ9TPkuXc

2022. február és márciusban az alábbi helyszíneken szeretnénk válogató versenyeket szervezni:

Debrecen, Szeged, Nagykanizsa, Győr, Budapest, Komárno (Felvidék), Kolozsvár illetve Budapest, abban az esetben, amennyiben egy helyszínen kellő számú (15-20 fő) jelentkező lesz! Így a selejtező helyszínek a jelentkezők számától függően változhatnak!

A nevezés feltétele:
Egy Gyurkovics Tibor mű és egy szabadon választott magyar költő, vagy prózaíró alkotása. Az előadott művek egyenként nem haladhatják meg a 7 percet! Az énekelt vers kategóriában szóló, duó, illetve zenekari formációkat várunk (maximum 5 főig)

 Szervezési kérdésekkel hívható: Farkas Tibor +3630/3968678-as telefonon.

Jelentkezési lap letölthető a www.vmhk.hu weboldalról.

A jelentkezéseket folyamatosan várjuk a gyurkovicsvers2022@gmail.com e-mailcímre,

jó felkészülést és jó egészséget kívánunk mindenkinek!

 

Segítség: a könyvtárak mellett itt is megtalálhatók Gyurkovics Tibor költeményei:

https://pim.hu/hu/dia/dia-tagjai/gyurkovics-tibor

 

A döntő tervezett időpontja:
2023. április – a pontos időpont és a helyszín szervezés alatt!

 

DÍJAZÁS

  minden kategóriában:

 FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI VERSMONDÓK, ÉNEKELT VERS

 I. Hely: 150.000 Ft

II. Hely: 125.000 Ft

III. Hely: 100.000 Ft

 

 TÁMOGATÓNK:

 

MBERI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUMA, NEMZETI KULTURÁLIS ALAP, BÉRES, GYURKOVICS TIBOR ÓVODA,
ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS EGYMI, KELET PESTI TANKERÜLETI KÖZPONT

 

 Üdvözlettel: Gyurkovics Györgyi, Gyurkovics Tibor özvegye