Nyugdíjas klub (Vezetője: Simon László)
A helyi nyugdíjas klub már lassan 3 évtizede működik a településen, az átlagosnál – a többi településhez viszonyítva – nagy létszámban. Átlagosan 30-40 fővel hetente, de nagyobb ünnepeken, évfordulókon 75-80 fő vesz részt a rendezvényeken. A klub vezetése és a művelődési ház vezetése között nagyon jó a kapcsolat, egyeztetjük a programokat és segítséget adunk egymás rendezvényeinek szervezéséhez. A klubban ismeretterjesztő előadások, egészségmegőrző és betegségmegelőző előadások, kirándulások, zenetörténeti előadás, közös főzések és egyéb közösségösszetartó programok vannak. A nevesebb ünnepekre (karácsony, farsang, nőnap, idősek napja általában a klub tagjai is készülnek előadásokkal, versekkel, színdarabokkal, dalokkal. A legaktívabb közösség a településen.

Énekkar (Vezetőjük: Bujtorné Nagy Judit)
2019. év elején alakult női és férfi tagok egyaránt alkotják. A 25-30 fős énekkar rendszeres szereplője a település ünnepi rendezvényeinek. Főként népdalokat, nótákat énekelnek, de szívesen vesznek repertoárjukba modernebb dallamokat is. Alkalmanként a fúvószenekari kíséretet is igénybe veszik, illetve harmonika, vagy gitárkísérettel is adnak elő dalokat. Minden héten keddi napokon 17.00 órától próbálnak! Várják a dalos kedvű tagokat is!

Bodza kert- és környezetbarát klub (Vezetője: Simonné Pálfi Gabriella)
A klub tagjai információkat osztanak meg egymással a kiskertekben folyó főként növénytermesztési tevékenységekről, a szezonális munkálatokról. Ismeretterjesztő előadásokat szerveznek a művelődési házzal közösen, melyekben a növényvédelem, a környezetvédelem és az egészséges táplálkozást segítő növényi ételek népszerűsítik.

Balaton Art Alkotóközösség (Vezetőjük: Börner Ildikó)
A településen és környékén élő amatőr művészek 20 évvel ezelőtt hozták létre ezt a közösségi formát, melyben régen együtt alkottak a festők, fotósok, grafikusok, fafaragók. Mostanra leginkább a festők, grafikusok maradtak, de van közöttük fotós is. A tagok kéthetente találkoznak és szombati napokon egész napos alkotónapokat tartanak. Sokfelé tartanak kapcsolatot más településekkel, így Körmend és Letenye alkotóival. Képeiken többnyire tájképek, a Balaton és a helyi táj ihlette festmények szerepelnek, de portrék és csendéletek is megtalálhatók alkotásaik között. Alkalmanként olyan profi alkotókat is meghívnak, aki technikát, és egyéb módszertani tanácsokkal látja el őket. Rendszeresen részt vesznek alkotó táborokon, melyek részben a településen, részben más helyszíneken valósulnak meg.

Fafaragók (Vezetőjük: Major Lajos fafaragó)
Major Lajos fafaragó, akinek alkotásait láthatják a településen a közparkokban, az intézmények udvarán és a strandon is. Évente rendezik a nyári fafaragó tábort, melyre a megye és távolabbi települések alkotóit hívják meg.

Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar (Művészeti vezetőjük: Kiss Tamás karnagy)
A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar 1994-ben, 25 éve alakult 18 fővel. Tagjai a keszthelyi Festetics György Zeneiskola volt és jelenlegi tanulói. Mostani létszámuk 45 fő. Nívó-díjas, háromszoros Nemzetközi Aranydiplomás együttes. Eddigi fellépéseinek száma elérte az 1500-at. 52 külföldi turnén vettek részt, Európa számos országában, például Spanyolország, Hollandia, Németország, Horvátország, Ausztria, Olaszország, Csehország, Románia. 5 CD és 1 DVD lemezük jelent meg. A zenekarban több mint 250 gyermek zenélt idáig. A vonyarci általános iskolába járó tanulók nagy többsége számára a tehetség kiteljesedésének legfőbb formája a zene, ezen belül is a fúvószene. Rendszeres résztvevői rendezvényeknek, megemlékezéseknek, ünnepeknek és a turisztikai fesztiváloknak.

Egészség és sport

Body Art foglalkozások (heti 2 alkalom, fizetős): (Vezeti: Kolop Renáta)
Napjainkban egyre többen keresnek olyan mozgásformát, ami oldja a napi stresszt, ugyanakkor amelyben test izmai visszanyerik rugalmasságukat.

A bodyART® a tudatos edzés mellett a test, a lélek és a szellem hármasságának harmóniája. A statikus és dinamikus erőelemekkel tarkított mozgásanyaga fejleszti stabilítást, a türelmet az egyensúlyérzéket, továbbá olyan készségeket és képességeket, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai. A tréning célcsoportja bármely korosztáy lehet.

Gerinctorna heti 1 alkalommal (fizetős): (Vezeti: Sényiné Andorkó Barbara)
Ezen az órán főleg a gerinc átmozgatásával, a has és hátizmok erősítésével foglalkozunk. Az ülő-és mozgásszegény életmód miatt a megrövidült izmokat nyújtjuk, a megnyúlásra hajlamos izmokat pedig erősítjük. Ennek hatására megszűnnek az izomfájdalmak, szebb lesz a tartásod és jobban bírod a mindennapi munkából adódó terheléseket.
Ajánlom ülőmunkát végzőknek, túlsulyosoknak, csontritkulás megelőzésére, valamint azoknak akik hajlamosak a hátukra pakolni pszichés problémáikat és mindenkinek, aki szetetne egy jót mozogni!
Az órát Sényiné Andorkó Barbara gyógytornász tartja. Érdeklődni a következő számon lehet: +36 70 261 2449